Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 velká bageta 300 g
- 200 g chřestu
- 100 g pancetty
- 2 lžíce sekané pažitky
- 4 ks vejce velikosti M
- 50 g parmezánu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- Sůl
- Čerstvě mletý bílý pepř
- 5 listů medvědího česneku (nemusí být, pokud není sezóna)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme chřest. Baby zelený chřest není potřeba dále čistit. Necháme jej 2 minuty vařit v osolené vodě a poté velice rychle schladíme ledovou vodou. Poté velmi zprudka orestujeme na pánvi s 1 lžíce olivového oleje, osolíme, opepříme a dáme stranou.
- 2Bagetu nakrájíme na plátky. 3 lžíce olivový olej smícháme s drceným česnekem a potřeme bagety. Orestujeme na rozpálené pánvi dokřupava. Mezitím nakrájíme pancettu na kostičky a restujeme, dokud nebude vypečená a křupavá. Dáme stranou a na pánvi necháme 2 lžíce vypečeného tuku. Na tuto pánev vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a přidáme pažitku. Restujeme cca 3 minuty. Poté vejce odstavíme, aby byla stále vláčná a nebyla suchá.
- 3Na křupavou bagetu dáme míchaná vejce, vypraženou pancettu a chřest. Posypeme parmezánem a nakrájeným medvědím česnekem.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.