Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 12 ks spodních kuřecích stehen
- 5 lžic jemného kečupu
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce červené mleté papriky
- 800 g brambor
- 4 snítky rozmarýnu
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý bílý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kuřecí stehna opereme, osušíme, osolíme a opepříme. Smícháme kečup, javorový sirup, 2 lžíce slunečnicového oleje, mletou papriku, osolíme a opepříme. Marinádu vmasírujeme do masa a necháme v lednici alespoň jednu hodinu, nejlépe necháme marinovat přes noc.
- 2Troubu předehřejeme na 170 stupňů – funkce gril. Maso vložíme do pekáčku a přidáme 2 lžíce oleje. Pečeme po dobu 45 minut, v průběhu stehna otočíme. Poté zvýšíme troubu na 200 stupňů a vypečeme kůži dokřupava.
- 3Po dobu 30 – 35 minut společně v troubě pečeme brambory, které nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a přidáme snítky rozmarýnu.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.