Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
5 PORCÍNovinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 menší cuketa (cca 150 g)
  • 100 g eidamu (30 % tuku v sušině)
  • 2 hrsti čerstvé pažitky (cca 10 g)
  • 250 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 vejce velikosti M
  • 250 ml podmáslí
  • 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu dejte předehřívat na 180 °C a nachystejte si formu na chléb nebo biskupský chlebíček (7 cm × 15 cm), kterou vyložte pečicím papírem.
  • 2Cuketu omyjte a nastrouhejte najemno do misky. Poté ji osolte a dejte na 5⁠–⁠10 minut stranou, aby pustila přebytečnou vodu. Mezitím si najemno nastrouhejte eidam a najemno nakrájejte pažitku. Po uvedené době z cukety důkladně vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  • 3Nyní si připravte větší mísu a smíchejte v ní špaldovou mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou. Následně si ve vyšší nádobě vyšlehejte 1 vejce s 250 ml podmáslí a 1 lžící oleje a vzniklou směs nalijte do mísy s moučnou směsí. Obsah mísy promíchejte a vypracujte hladké těsto, do kterého přidejte vymačkanou cuketu, nastrouhaný eidam a nakrájenou pažitku. Vše opatrně smíchejte, vzniklou směs nalijte do vyložené pečicí formy, tu vložte do trouby a pečte 45⁠–⁠50 minut při 175⁠–⁠180 °C.
  • 4Po upečení chléb vyjměte z formy a nechte alespoň 30 minut chladnout při pokojové teplotě. Následně chléb nakrájejte na 10 plátků a podávejte (1 porce sestává ze 2 plátků).
  • 5Chléb skladujte v lednici, kde vám vydrží 5⁠–⁠6 dní.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE