Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 200 g hnědých žampionů
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého pepře
- 30 g shiitakee pesta
- 2 vejce
- 1 lžíce čerstvého kopru
- 150 g loupané pohanky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pokud vám nevadí výrazná chuť pohanky, postačí ji propláchnout studenou vodou a poté uvařit v 300 ml vody.
- 2V případě, že pohance tolik neholduje že, určitě ji dejte šanci. Pohanku 2x spaříme horkou vodou, scedíme, přidáme 300 ml studené vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň a vaříme přibližně 15 minut. Pohanka během vaření vodu nasákne a tak v rendlíku žádná voda nezůstane.
- 3Vejce uvaříme naměkko. Trvá to přibližně 4-6 minut poté, co začne voda bublat.
- 4Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na silnější plátky. Na lžíci oleje nejdříve orestujeme cibuli. Jakmile zezlátne, přidáme houby a restujeme je dokud nejsou všechny opečené. Přidáme shiitakee pesto, uvařenou pohanku. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
- 5Přidáme nasekaný čerstvý kopr a podáváme společně s uvařeným vejcem.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!