Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 200 g hnědých žampionů
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 30 g shiitakee pesta
  • 2 vejce
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 150 g loupané pohanky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Pokud vám nevadí výrazná chuť pohanky, postačí ji propláchnout studenou vodou a poté uvařit v 300 ml vody.
  • 2
    V případě, že pohance tolik neholduje že, určitě ji dejte šanci. Pohanku 2x spaříme horkou vodou, scedíme, přidáme 300 ml studené vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň a vaříme přibližně 15 minut. Pohanka během vaření vodu nasákne a tak v rendlíku žádná voda nezůstane.
  • 3
    Vejce uvaříme naměkko. Trvá to přibližně 4-6 minut poté, co začne voda bublat.
  • 4
    Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na silnější plátky. Na lžíci oleje nejdříve orestujeme cibuli. Jakmile zezlátne, přidáme houby a restujeme je dokud nejsou všechny opečené. Přidáme shiitakee pesto, uvařenou pohanku. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  • 5
    Přidáme nasekaný čerstvý kopr a podáváme společně s uvařeným vejcem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY