Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g loupané pohanky
- 2 kapie
- 4 sušená rajčata
- 2 lžíce ajvaru
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého pepře
- 1 lžička vinného octu
- 1 lžička třtinového cukru
- Cherry rajčata na servírování
- 2 vejce
- Hrst čerstvé rukoly
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pokud vám nevadí výrazná chuť pohanky, postačí ji propláchnout studenou vodou a poté uvařit v 300 ml vody.
- 2V případě, že Vám vadí výrazná chuť pohanky, dejte jí šanci následujícím postupem. Pohanku 2x spaříme horkou vodou, scedíme, přidáme 300 ml studené vody, osolíme, přivedeme k varu, stáhneme oheň a vaříme přibližně 15 minut. Pohanka během vaření vodu nasákne a tak v rendlíku žádná voda nezůstane.
- 3Kapie omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka. Troubu rozehřejeme na 220 °C. Kapie vložíme na plech řezem dolů, pokapeme olejem a pečeme 15 minut nebo dokud se na povrchu nevytvoří tmavé puchýřky. Poté je vložíme do mísy, přikryjeme potravinovou folií a necháme zapařit. Následně odstraníme slupku.
- 4Kapie společně s nakrájenými sušenými rajčaty, ajvarem a 50-100 ml vody vložíme do stolního mixéru a rozmixujeme. Vodu přidáváme postupně, někdy je jí potřeba více než uvedené množství. Omáčku dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Omáčku přilijeme do rendlíku k pohance, zamícháme a prohřejeme.
- 5Podáváme s cherry rajčaty, rukolou a vařeným či ztraceným vejcem, případně jiným Vaším oblíbeným zdrojem bílkovin. Výtečná je také se sýrem feta.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!