Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g rajčat
- 50 g drcených rajčat v plechovce
- 50 g červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 ml olivového oleje
- 1 svazek bazalky
- 20 g parmazánu
- 1 g chilli papričky (na špičku nože)
- 1 krajíc ciabatty
- Špetka soli
- Pepř mletý na špičku nože
- 50 g mascarpone
- 10 g cukru
- 70 g cherry rajčat
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rajčata rozpůlíme, lehce pocukrujeme dáme do pekáčku, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a společně s cibulí, česnekem a chilli pečeme při 160° C do zlatova. přibližně hodinu. Pokud by se nám šťáva vypekla, podlijeme vodou nebo vývarem.
- 2Upečenou zlatavou směs přendáme do mixéru a rozmixujeme na jemný krém.
- 3Malá rajčátka pokapeme olivovým olejem a zprudka opečeme na rozpálené pánvi do zlatova.
- 4Rozmixovanou polévku přendáme do talíře, přidáme opečená rajčátka, čerstvou bazalku mascarpone, parmezán a na másle opečený plátek ciabaty.
