Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

1 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 135 g hladké mouky
  • 6 g droždí
  • 40 g cukru
  • 285 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 g citronové kůry
  • Sůl
  • 50 g másla
  • 6 g cukr moučka
  • 22 g pudinku
  • 20 ml rumu
  • 40 g jahod
  • 30 g borůvek
  • 30 g malin
  • 20 ml vaječného likéru
  • 10 g vanilkového cukru
  • Máta na ozdobu
  • Vanilkový lusk

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    V míse připravíme kvásek z poloviny množství vlažného mléka, poloviny mouky, droždí, cukru se špetkou soli. Jakmile kvásek vzejde, přidáme druhou polovinu mléka, druhu polovinu mouky, citrónovou kůru a teplé máslo. Vypracujeme vláčné těsto a necháme 90 min vykynout.
  • 2
    Těsto rozdělíme na tenké „hady“ cca 3 cm široké a odkrajujeme malé buchtičky cca 3x3 cm, které vkládáme do vymaštěného pekáčku, potřeme rozpuštěným máslem, necháme cca 20 min vzejít a pečeme při 180 °C cca 30 min dozlatova.
  • 3
    Mléko zahřejeme, ochutíme vanilkovým cukrem a zahustíme v mléce rozmíchaným vanilkovým pudingem. Krátce provaříme, dochutíme tuzemákem a vaječným likérem.
  • 4
    Na talíř natrháme porci buchtiček, přelijeme krémem a doplníme moučkovým cukrem a ovocem.
Rohlík vaří

SUROVINY