Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 135 g hladké mouky
- 6 g droždí
- 40 g cukru
- 285 ml mléka
- 1 vejce
- 2 g citronové kůry
- Sůl
- 50 g másla
- 6 g cukr moučka
- 22 g pudinku
- 20 ml rumu
- 40 g jahod
- 30 g borůvek
- 30 g malin
- 20 ml vaječného likéru
- 10 g vanilkového cukru
- Máta na ozdobu
- Vanilkový lusk
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V míse připravíme kvásek z poloviny množství vlažného mléka, poloviny mouky, droždí, cukru se špetkou soli. Jakmile kvásek vzejde, přidáme druhou polovinu mléka, druhu polovinu mouky, citrónovou kůru a teplé máslo. Vypracujeme vláčné těsto a necháme 90 min vykynout.
- 2Těsto rozdělíme na tenké „hady“ cca 3 cm široké a odkrajujeme malé buchtičky cca 3x3 cm, které vkládáme do vymaštěného pekáčku, potřeme rozpuštěným máslem, necháme cca 20 min vzejít a pečeme při 180 °C cca 30 min dozlatova.
- 3Mléko zahřejeme, ochutíme vanilkovým cukrem a zahustíme v mléce rozmíchaným vanilkovým pudingem. Krátce provaříme, dochutíme tuzemákem a vaječným likérem.
- 4Na talíř natrháme porci buchtiček, přelijeme krémem a doplníme moučkovým cukrem a ovocem.
