Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

1 PORCE
Majstrštyk

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 260 g hovězích líček
  • 100 ml červeného vína
  • Čerstvý tymián (1 větvička)
  • Čerstvý rozmarýn (1 větvička)
  • Hrst plocholisté petrřele
  • 15 g rajčatového protlaku
  • Špetka soli
  • Mletý pepř
  • 30 g anglické slaniny
  • 20 ml oleje
  • 20 g mrkve
  • 20 g celeru
  • 20 g kořenové petržele
  • 10 g řapíkatého celeru
  • 50 g žluté mrkve
  • 50 g fialové mrkve
  • 50 g brokolice
  • 20 g másla
  • 20 ml hovězího vývaru
  • 50 g cibule
  • 5 g divokého koření
  • 1 citron
  • 20 g cukru

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Hovězí líčka osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Ve stejné pánvi opečeme dozlatova kořenovou zeleninu, špetku cukru, slaninu, cibuli, rozmarýn a tymián. Přidáme protlak, krátce orestujeme a zalijeme červeným vínem.
  • 2
    Vložíme opečená líčka, divoké koření a dusíme pod pokličkou v troubě 3 hodiny při cca 140°C.
  • 3
    Občasně zkontrolujeme a podlijeme červeným vínem nebo vývarem. Maso poté opatrně vyjmeme a celý výpek rozmixujeme a přecedíme.
  • 4
    Do přecezené šťávy přidáme máslo, dochutíme solí, pepřem, vrátíme udušené maso a společně chvilku provaříme.
  • 5
    Barevnou zeleninu oblanšírujeme velmi krátce v horké vodě, scedíme a přendáme do pánve s rozehřátým máslem, osolíme, opepříme a zastříkneme citrónovou šťávou. Zeleninu na pánvi krátce opečeme a přendáme na talíř, ke které naservírujeme maso společně s omáčkou.
Rohlík vaří

SUROVINY