Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 260 g hovězích líček
- 100 ml červeného vína
- Čerstvý tymián (1 větvička)
- Čerstvý rozmarýn (1 větvička)
- Hrst plocholisté petrřele
- 15 g rajčatového protlaku
- Špetka soli
- Mletý pepř
- 30 g anglické slaniny
- 20 ml oleje
- 20 g mrkve
- 20 g celeru
- 20 g kořenové petržele
- 10 g řapíkatého celeru
- 50 g žluté mrkve
- 50 g fialové mrkve
- 50 g brokolice
- 20 g másla
- 20 ml hovězího vývaru
- 50 g cibule
- 5 g divokého koření
- 1 citron
- 20 g cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Hovězí líčka osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Ve stejné pánvi opečeme dozlatova kořenovou zeleninu, špetku cukru, slaninu, cibuli, rozmarýn a tymián. Přidáme protlak, krátce orestujeme a zalijeme červeným vínem.
- 2Vložíme opečená líčka, divoké koření a dusíme pod pokličkou v troubě 3 hodiny při cca 140°C.
- 3Občasně zkontrolujeme a podlijeme červeným vínem nebo vývarem. Maso poté opatrně vyjmeme a celý výpek rozmixujeme a přecedíme.
- 4Do přecezené šťávy přidáme máslo, dochutíme solí, pepřem, vrátíme udušené maso a společně chvilku provaříme.
- 5Barevnou zeleninu oblanšírujeme velmi krátce v horké vodě, scedíme a přendáme do pánve s rozehřátým máslem, osolíme, opepříme a zastříkneme citrónovou šťávou. Zeleninu na pánvi krátce opečeme a přendáme na talíř, ke které naservírujeme maso společně s omáčkou.
