Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g celozrnných pšeničných špaget v suchém stavu (můžete použít i jiné těstoviny)
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 50 g čerstvého baby špenátu (můžete nahradit rozmrazeným)
- 130 g mraženého hrášku (rozmrazeného)
- 50 g kešu oříšků
- 250 ml polotučného mléka (můžete nahradit libovolným rostlinným)
- 2 lžíce lahůdkového droždí (můžete nahradit strouhaným parmazánem)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si dejte vařit těstoviny: Na silném plameni přiveďte ve větším hrnci k varu dostatečné množství vody. Následně vodu osolte, přidejte do hrnce těstoviny, snižte plamen na střední stupeň a vařte 14–15 minut.
- 2Mezitím si oloupejte a nahrubo nakrájejte česnek. Poté si vezměte pánev, na středním plameni v ní rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte nakrájený česnek a opékejte ho 2–3 minuty na středním plameni. Následně do pánve přidejte baby špenát, 50 g rozmrazeného hrášku a přibližně ½ naběračky vody, kterou odeberte z hrnce s těstovinami. Tuto směs vařte 2–3 minuty na středním plameni. Po provaření vypněte plamen, směs z pánve přesuňte do mixéru, přidejte k ní kešu oříšky, mléko, lahůdkové droždí, sůl a pepř a vše rozmixujte dohladka.
- 3Až se dovaří těstoviny, sceďte je a vraťte zpět do hrnce. Poté k nim přidejte zbytek hrášku a rozmixovanou směs, promíchejte, obsah hrnce rozdělte na 4 porce a podávejte.
Tip
Jednotlivé porce těstovin můžete před podáváním ozdobit čerstvými bylinkami.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.