Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g syrových brambor (varný typ C)
- 400 g cukety
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 125 g mozzarelly
- 100 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- 2 vejce velikosti M
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve začněte předehřívat troubu na 180–185 °C a připravte si kulatou zapékací nádobu (⌀ 25 cm) a větší mísu.
- 2Brambory s cuketou očistěte, nakrájejte na plátky o šířce 0,5 cm a vložte do připravené mísy. Česnek oloupejte, nastrouhejte najemno a přidejte do mísy spolu se 2 lžícemi olivového oleje, tymiánem, solí a pepřem. Obsah mísy důkladně promíchejte.
- 3Nyní naskládejte plátky brambor a cukety do připravené zapékací nádoby; postupujte od okrajů nádoby směrem do středu a střídejte přitom plátky brambor a plátky cukety. Poté nádobu přikryjte pokličkou nebo alobalem, vložte do trouby a směs pečte dozlatova 30 minut při 180–185 °C. Následně z nádoby sundejte pokličku či alobal a zeleninu pečte dalších 45–50 minut.
- 4Mezitím nastrouhejte mozzarellu najemno a v misce ji smíchejte se 100 ml smetany na vaření, 2 vejci, solí a pepřem.
- 5Po uvedené době vyndejte zapékací nádobu z trouby, přilijte do ní vaječnou směs s mozzarellou a dejte péct na dalších 12–15 minut při 180–185 °C.
- 6Hotové zapečené brambory s cuketou rozdělte na 4 porce a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.