Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g pórku
- 1 palice česneku
- 1 menší citron
- 300 g máslových fazolí z konzervy (scezených)
- 100 ml vody
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 25 g másla
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 4 vrchní kuřecí stehna (4× cca 220 g)
- 100 g čerstvého baby špenátu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si dejte předehřívat troubu na 185–190 °C a připravte si pekáč o rozměrech 25 cm × 30 cm.
- 2Pórek nakrájejte na válečky o délce 2 cm. Palici česneku rozkrojte na půl. Citron nakrájejte na plátky. Všechny tři suroviny přemístěte do připraveného pekáče, přidejte máslové fazole z plechovky, 100 ml vody, 2 lžíce oleje, sušený tymián, sůl a pepř a vše promíchejte. Poté si v malém rendlíku na mírném plameni rozpusťte máslo (potrvá to 1–2 minuty). Rozpuštěným máslem a vinným octem následně potřete kuřecí stehna, osolte je, opepřete a položte na suroviny v pekáči. Pekáč dejte do předehřáté trouby a pečte 45–50 minut při 185–190 °C.
- 3Po uvedené době vyndejte pekáč z trouby a kuřecí stehna přesuňte na talíře. Do zeleninové směsi v pekáči vmíchejte baby špenát, následně obsah pekáče rozdělte na jednotlivé talíře ke stehnům a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.