Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, zítra 21.6.2025 se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2025.
    Kvůli dopravním omezením v Praze a okolí může dojít ke zpoždění Vašich objednávek, mrzí nás to. Víme, jak důležitý je včasný nákup, a uděláme vše pro to, aby k vám dorazil co nejdříve.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 80 g červené cibule (lze nahradit žlutou)
  • 100 g bílých žampionů
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 50 g čerstvého baby špenátu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 6 vajec velikosti M
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Poté si v pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte nakrájenou cibuli a žampiony a vše opékejte 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni. Mezitím si připravte větší mísu. Po uvedené době vypněte ohřev, obsah pánve přendejte do připravené mísy a nechte 10 minut chladnout.
  • 2
    Zatímco žampionová směs chladne, dejte si předehřívat troubu na 180⁠–⁠185 °C, připravte si silikonovou formu na 12 muffinů a nakrájejte najemno baby špenát.
  • 3
    Jakmile žampionová směs vychladne, přidejte k ní do mísy sůl, pepř, sušenou majoránku, vejce a nakrájený baby špenát a promíchejte. Vzniklou směsí naplňte jednotlivé prohlubně ve formě na muffiny do ¾ jejich objemu. Poté formu vložte do předehřáté trouby a pečte 30⁠–⁠35 minut na 180⁠–⁠185 °C.
  • 4
    Po upečení muffiny vyjměte z trouby a podávejte.
Tip
Muffiny můžete před podáváním ozdobit několika snítkami čerstvé majoránky.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY