Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 12 g želatiny v prášku
- 2 větší manga (2× cca 280 g)
- 250 ml kokosového mléka z plechovky
- 40 g medu
SUROVINY K TIPU
- Kokosové chipsy
POSTUP
- 1Nejprve do menší misky nalijte 50 ml vody, přisypte želatinu a nechte ji nabobtnat.
- 2Mezitím oloupejte obě manga a zbavte je pecky. Oloupanou dužinu dejte do mixéru, přilijte k ní 100 ml vody a rozmixujte dohladka. Rozmixovanou směs přelijte do většího hrnce, přidejte k ní kokosové mléko a med, promíchejte a obsah hrnce přiveďte na středním plameni k varu.
- 3Jakmile směs začne vřít, ztlumte plamen na mírný, přidejte do hrnce nabobtnalou želatinu i s vodou a za stálého míchání celou směs zahřívejte 1–2 minuty na mírném plameni, dokud se želatina zcela nerozpustí.
- 4Následně hrnec odstavte z plamene, pudink rozdělte do 4 skleniček (4× 250 ml) a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny, aby pudink dostatečně ztuhl.
- 5Po ztuhnutí již pudink můžete podávat.
Tip
Pudink nechte před podáváním alespoň 1 hodinu v pokojové teplotě – bude tak mít ještě lepší chuť i texturu. Každou porci pudinku můžete posypat praženými kokosovými chipsy.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.
