Přeskočit navigaci

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 12 g želatiny v prášku
  • 2 větší manga (2× cca 280 g)
  • 250 ml kokosového mléka z plechovky
  • 40 g medu

SUROVINY K TIPU

  • Kokosové chipsy

POSTUP

  • 1
    Nejprve do menší misky nalijte 50 ml vody, přisypte želatinu a nechte ji nabobtnat.
  • 2
    Mezitím oloupejte obě manga a zbavte je pecky. Oloupanou dužinu dejte do mixéru, přilijte k ní 100 ml vody a rozmixujte dohladka. Rozmixovanou směs přelijte do většího hrnce, přidejte k ní kokosové mléko a med, promíchejte a obsah hrnce přiveďte na středním plameni k varu.
  • 3
    Jakmile směs začne vřít, ztlumte plamen na mírný, přidejte do hrnce nabobtnalou želatinu i s vodou a za stálého míchání celou směs zahřívejte 1–2 minuty na mírném plameni, dokud se želatina zcela nerozpustí.
  • 4
    Následně hrnec odstavte z plamene, pudink rozdělte do 4 skleniček (4× 250 ml) a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny, aby pudink dostatečně ztuhl.
  • 5
    Po ztuhnutí již pudink můžete podávat.
Tip
Pudink nechte před podáváním alespoň 1 hodinu v pokojové teplotě – bude tak mít ještě lepší chuť i texturu. Každou porci pudinku můžete posypat praženými kokosovými chipsy.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K TIPU