Přeskočit navigaci

2 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžíce cukru (podle chuti)
  • Špetka soli
  • 0,5 lžičky vanilkového extraktu
  • 0,5 lžičky skořice (volitelné)
  • Čerstvé ovoce podle chuti
  • Med na oslazení
  • 0,5 hrnku rýže (nejlépe zbylá rýže)

POSTUP

  • 1
    Rýži důkladně propláchněte pod studenou vodou, dokud voda není čistá.
  • 2
    V hrnci přiveďte k varu 1 hrnek vody, přidejte propláchnutou rýži a špetku soli. Snižte teplotu na minimum a nechte rýži pomalu vařit, dokud nevstřebá veškerou vodu cca 15 minut.
  • 3
    K uvařené rýži přidejte 1 hrnek mléka a zamíchejte. Přiveďte směs k varu a poté snižte teplotu. Vařte na mírném ohni, dokud se kaše nezahustí a rýže není měkká (cca 10-15 minut). Často míchejte, aby se kaše nepřipalovala.Přidejte cukr, vanilkový extrakt a skořici. Dobře promíchejte.
  • 4
    Na konec ozdobte čerstvým ovocem podle chuti.
Rohlík vaří

SUROVINY