Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 120 g sušených datlí (vypeckovaných)
SUROVINY NA TĚSTO
- 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 70 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 2 lžíce polotučného mléka
- 2 lžičky třtinového cukru krystal
- ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte náplň: Sušené datle dejte do menšího rendlíku, přidejte k nim 50 ml vody a směs přiveďte na silném plameni k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, směs vařte 3–5 minut a datle přitom mačkejte vidličkou, aby vznikla hrubší datlová pasta. Následně rendlík odstavte z ohřevu.
- 2Nyní dejte předehřívat troubu na 160 °C a vyložte si pečicím papírem plech. Poté si nachystejte kuchyňský robot, dejte do něj špaldovou mouku, kokosový olej, mléko, třtinový cukr a kypřicí prášek a celou směs mixujte 1–2 minuty, dokud se všechny ingredience nespojí v kompaktní hmotu. Výsledné těsto rozdělte na 8 stejně velkých částí a z těch vytvarujte kuličky. Následně každou kuličku v dlani rozplácněte na tenčí placku, do jejího středu dejte ⅛ datlové náplně, okraje placky kolem náplně zabalte a stlačte dohromady prsty a znovu v dlaních vytvarujte kuličku. Naplněné kuličky dávejte na vyložený plech. Až spotřebujete všechno těsto i náplň, jednotlivé kuličky mírně rozplácněte dnem sklenice, aby byly co nejtenčí (cca 0,5 cm), ale zároveň se nepotrhalo těsto.
- 3Připravené kuličky dejte do vyhřáté trouby a pečte dozlatova 25–30 minut při 155–160 °C.
- 4Hotové sušenky skladujte v uzavíratelné nádobě. Při pokojové teplotě vydrží 2–3 dny, v lednici až 4–5 dní.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.