Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 kuřecí stehna (4× cca 200 g)
- 2 střední červené papriky (2× cca 100 g)
- 2 střední žluté cibule (2× cca 75 g)
- 3 stroužky česneku
- 200 g bílé rýže basmati v suchém stavu
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 450 ml kuřecího vývaru (lze nahradit vodou)
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Alobal
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kuřecí stehna omyjte, osušte a rozkrojte na půl (řez vždy veďte skrze kloub – v tomto místě nejdříve stehno nařízněte, poté kloub rukama rozlomte a řez dokončete). Papriky omyjte, zbavte jadérek a nakrájejte na tenké proužky. Cibule oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte.
- 2Nyní začněte předehřívat troubu na 180 °C a nachystejte si pekáč (23 cm × 27 cm). Do pekáče nasypte rýži a přidejte k ní kari koření, sušený tymián, nakrájenou papriku, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Poté obsah pekáče zalijte kuřecím vývarem a promíchejte. Navrch vzniklé směsi položte nakrájená kuřecí stehna, která osolte a opepřete.
- 3Následně pekáč zakryjte alobalem nebo pokličkou, vložte do vyhřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–185 °C.
- 4Po uvedené době z pekáče sundejte alobal (nebo pokličku), zvyšte teplotu v troubě na 210–215 °C a pečte dalších 20–25 minut, dokud kuřecí stehna na povrchu nezezlátnou.
- 5Poté vyjměte pekáč z trouby, rýžovou směs rozdělte na 4 porce a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.