Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 3 středně velké batáty (asi 750 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule (najemno nakrájená)
  • 3 stroužky česneku (najemno nakrájené)
  • 2 lžičky uzené červené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • Sůl
  • Pepř
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce slunečnicových semínek
  • 100 g uzeného lososa
  • Čerstvý koriandr nebo pažitka na ozdobu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Oloupeme batáty a nakrájíme je na menší kostky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli. Orestujeme ji na středním ohni, dokud nezměkne, asi 5 minut.
  • 3
    Poté přidáme česnek a restujeme další 2 minuty.
  • 4
    Přidáme uzenou papriku, mletý kmín, skořici a hřebíček. Necháme koření krátce restovat, aby se rozvonělo.
  • 5
    Dále přidáme nakrájené batáty a vše dobře promícháme, aby se batáty obalily v koření.
  • 6
    Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Necháme vařit asi 20 minut, dokud batáty nezměknou.
  • 7
    Polévku odstavíme a necháme mírně vychladnou.
  • 8
    Polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu na vaření a dochutíme solí a pepřem.
  • 9
    Krém nalijeme do misek. Na každou porci přidáme lžíci zakysané smetany, kousek uzeného lososa, posypeme slunečnicovými semínky a případně čerstvým koriandrem nebo pažitkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY