Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 8 mandarinek
  • 170 g másla
  • 1 1/2 hrnku cukru
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 1 1/3 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku + 2 polévkové lžíce podmáslí

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Předehřejte troubu na 180 °C.
  • 2
    Pět mandarinek nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou. Nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu ze zbývajících tří mandarinek.
  • 3
    Do středního hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte nakrájené plátky mandarinek a vařte 3 minuty. Sceďte a plátky rozložte na papírovou utěrku, aby uschly.
  • 4
    Pokud používáte pečicí papír, položte ho na dno dortové formy. Do formy o rozměrech 23 x 5 cm dejte 4 lžíce másla a vložte ji do trouby, aby se máslo rozpustilo.
  • 5
    Když je máslo rozpuštěné, přidejte 1/2 hrnku cukru a 2 lžíce mandarinkové šťávy. Promíchejte metličkou, aby se vše spojilo.
  • 6
    Na směs s cukrem do formy naskládejte plátky mandarinek, začněte uprostřed a postupujte směrem ven. Plátky částečně překrývejte, aby se dobře udržely na místě. Formu dejte stranou.
  • 7
    Ve střední misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  • 8
    V jiné misce vyšlehejte 1 lžíci másla s 1 hrnkem cukru, 1 lžící mandarinkové kůry a vanilkový extrakt na střední rychlost elektrickým mixérem, dokud nebude směs nadýchaná, asi 3 minuty. Při nízké rychlosti mixéru přidejte vejce, jedno po druhém, dokud nebudou plně zapracována. Poté přidejte moučnou směs ve dvou dávkách, střídavě s podmáslím a 2 lžícemi mandarinkové šťávy.
  • 9
    Těsto jemně nalijte na mandarinkové plátky ve formě a povrch uhlaďte špachtlí.
  • 10
    Pečte, dokud nebude dort zlatavý a nadýchaný, asi 30 až 35 minut. Dort přendejte na mřížku a nechte ve formě vychladnout 10–15 minut.
  • 11
    Opatrně obkružte dort nožem podél okraje formy, aby se oddělil, a poté jej vyklopte na mřížku.
Rohlík vaří

SUROVINY