Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 ml sangrie
  • 80 ml brandy
  • 2 PL cukru krupice
  • 1 pomeranč
  • 10 ks hřebíčku
  • 1 celá skořice
  • mletá skořice
  • muškátový oříšek

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Do menšího rendlíku dejte cukr, hřebíček, celou skořici, špetku mleté skořice a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Celou směs promíchejte a nechte zkaramelizovat.
  • 2
    Poté přidejte brandy, šťávu z jednoho pomeranče a nakonec zalijte sangrií. Vše přiveďte k varu a jakmile se objeví první bublinky, odstavte z plotny. Mně chutná svařák takto svěžejší, ale pokud máte raději výraznější chuť koření, můžete nechat probublávat dalších pár minut na mírném plameni.
Tip
Pro jemnější chuť si můžete svařák přecedit, a poté do skleniček přidat plátek pomeranče, jablka či lesního ovoce, skvěle se hodí např. ostružina. Svařák si nejlépe vychutnáte hned po dovaření.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY