Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA COOKIES

  • 160 g hladké mouky
  • 80 g másla
  • 80 g krupicového cukru
  • 60 g melasy
  • 1 žloutek
  • 1 PL medu
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • ½ ČL mletého hřebíčku
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 ČL jedlé sody
  • špetka soli

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 90 g žervé
  • 50 g krupicového cukru
  • ½ ČL vanilkové esence

POSYP

  • 100 g krupicového cukru
  • 1 PL mleté skořice

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA COOKIES

  • 1
    Do mísy od kuchyňského robotu dejte změklé máslo a cukr. Vyšlehejte do nadýchané světlé peny. Poté přidejte do mísy, žloutek, melasu a med a znovu krém prošlehejte, aby se vše dokonale propojilo.
  • 2
    Mouku smíchejte se sodou, hřebíčkem, zázvorem, muškátovým oříškem a solí. Přisypte do máslového krému a zapněte robot na pár sekund aby se vše spojilo. Těsto nemíchejte příliš dlouho, aby se z mouky nezačal uvolňovat lepek. Pro sušenky cookies to není úplně vhodné, výsledná textura by byla spíše koláčová než sušenková.
  • 3
    Připravte si zmrzlé kopečky žervé krému. Do dlaně si odeberte jednu vrchovatou lžíci těsta a lehce ho rozplácněte. Do středu dejte zmrzlý krém a zabalte kouli tak, abyste schovali krém. Je potřebné aby byl krém zcela zabalený, jinak by během pečení mohl vytéct. Tímto způsobem připravte všechny koule, obalte je ve směsi cukru a skořice a dejte je zcela zamrazit do mrazáku. V mrazáku vydrží několik týdnů, proto je můžete připravit dlouho dopředu a péct kdy budete potřebovat.
  • 4
    V den pečení rozehřejte troubu na 180 °C. Z mrazáku vyberte zmrzlé cookies koule a rozložte je na plech s pečícím papírem. Nechte mezi nimi dostatečný rozestup aby měli prostor se roztéct.
  • 5
    Cookies pečte je v troubě asi 12-14 minut. Poté je z trouby vytáhněte a nechte na plechu vychladnout aby se zpevnily.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1
    Do mísy dejte žervé, cukr a vanilku a šlehačem nebo mixérem šlehejte zhruba 2-4 minuty na nejvyšší rychlost. Poté krém lžící rozdělte na 5 stejných kopečků, které dejte na plech s pečícím papírem dejte zmrznout do mrazáku.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY NA COOKIES

SUROVINY NA NÁPLŇ

POSYP