4 PORCE
Do hodinky
Novinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g vepřové kýty
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 oranžová paprika
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce worcestru
- 400 ml vepřového vývaru (lze použít i jiný)
- 2 lžíce oleje
- 10 g kukuřičného škrobu
- Špetka mletého pepře
- 1 lžička soli
- Chilli dle chuti
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Maso nakrájíme na silnější plátky a poté přes vlákna na proužky. Cibuli a papriky nakrájíme také na proužky a česnek prolisujeme.
- 2Na pánev nalijeme olej, zahřejeme a smažíme cibuli s paprikami tak, aby zůstaly křupavé. Poté dáme stranou z pánve, přidáme olej a vložíme polovinu masa. Maso opečeme, dáme stranou a opečeme druhou část.
- 3Do pánve dáme vrátíme již opečené maso, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a worcester. Minutu restujeme a zalijeme vývarem. Škrob smícháme s troškou vody a přidáme do pánve. Snížíme plamen a vaříme 20 minut. Průběžně kontrolujeme a mícháme. Dochutíme špetkou mletého chilli, solí a mletým pepřem.
- 4Podáváme s vařenou rýží.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!