Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 oranžová paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce worcestru
  • 400 ml vepřového vývaru (lze použít i jiný)
  • 2 lžíce oleje
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • Špetka mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • Chilli dle chuti

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Maso nakrájíme na silnější plátky a poté přes vlákna na proužky. Cibuli a papriky nakrájíme také na proužky a česnek prolisujeme.
  • 2
    Na pánev nalijeme olej, zahřejeme a smažíme cibuli s paprikami tak, aby zůstaly křupavé. Poté dáme stranou z pánve, přidáme olej a vložíme polovinu masa. Maso opečeme, dáme stranou a opečeme druhou část.
  • 3
    Do pánve dáme vrátíme již opečené maso, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a worcester. Minutu restujeme a zalijeme vývarem. Škrob smícháme s troškou vody a přidáme do pánve. Snížíme plamen a vaříme 20 minut. Průběžně kontrolujeme a mícháme. Dochutíme špetkou mletého chilli, solí a mletým pepřem.
  • 4
    Podáváme s vařenou rýží.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY