Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 filety lososa s kůží
- Olivový olej
- Čerstvé bylinky (tymián, šalvěj, rozmarýn,…)
- 50 g másla
- 2 stroužky česneku
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do pánve dejte 1 lžíci oleje a nechte ho na středním stupni rozehřát.
- 2Filety lososa dobře osušte kuchyňskými utěrkami a osolte je ze strany kde není kůže.
- 3Připravte si dva kousky pečícího papíru (1 pro každý filet). Na každý dejte 1 lžičku oleje a rozetřete ho. Filety položte na papíry kůží dolu a s papírem je přeneste na rozehřátou pánev. Nechte péct asi 3 minuty. Během prvních 10 sekund filet prstami přitlačte ke dnu pánve aby se kůže zatáhla a pekla rovnoměrně.
- 4Když je kůže zlatavá lososa otočte kůží nahoru. Do pánve přihoďte máslo, bylinky a roztlačené stroužky česneku. Když začne máslo pěnit, polévejte ním filety na pánvi další 2-3 minuty.
- 5Poté lososa opatrně vyndejte na 5 minut odpočívat na mřížku.

Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!