Doprava

Košík

2 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g řeckého jogurtu
  • 500 g mrkve
  • 1 burrata
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 2 - 4 ks pita chleba
  • Mandle
  • Olivy Kalamata
  • Petrželová nať
  • ¼ lžičky sušeného česneku
  • Čerstvě mletý pepř
  • Špetka soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Mrkev omyjeme. Pokud je silnější, podélně rozpůlíme. V misce smícháme pesto s olejem a vzniklou směsí mrkve potřeme. Vložíme je do koše horkovzdušné fritézy a pečeme 30 minut na 160 °C. Nebo je poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut na 180 °C nebo do změknutí.
  • 2
    Jogurt smícháme s medem, solí, pepřem a sušeným česnekem.
  • 3
    Na talíře dáme jogurt. Poklademe pečené mrkve, posypeme nakrájenými olivami, sekanou petrželkou a zbytkem pesta. Na mrkve položíme burratu a nasekané mandle. Pokapeme olivovým olejem a podáváme s opečeným pita chlebem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY