Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g řeckého jogurtu
- 500 g mrkve
- 1 burrata
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička medu
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 2 - 4 ks pita chleba
- Mandle
- Olivy Kalamata
- Petrželová nať
- ¼ lžičky sušeného česneku
- Čerstvě mletý pepř
- Špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mrkev omyjeme. Pokud je silnější, podélně rozpůlíme. V misce smícháme pesto s olejem a vzniklou směsí mrkve potřeme. Vložíme je do koše horkovzdušné fritézy a pečeme 30 minut na 160 °C. Nebo je poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut na 180 °C nebo do změknutí.
- 2Jogurt smícháme s medem, solí, pepřem a sušeným česnekem.
- 3Na talíře dáme jogurt. Poklademe pečené mrkve, posypeme nakrájenými olivami, sekanou petrželkou a zbytkem pesta. Na mrkve položíme burratu a nasekané mandle. Pokapeme olivovým olejem a podáváme s opečeným pita chlebem.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!