Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 50 g měkkého másla
- 80 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 100 ml podmáslí
- 10 g červeného potravinářského barviva
- 100 g špaldové mouky
- 10 g holandského kakaa
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička jedlé sody
- Špetka soli
SUROVINY NA KRÉM
- 250 g tvarohu
- 125 g mascarpone
- 1 lžíce moučkového cukru
- 100 g jahod
- Čerstvá máta
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu zapneme na horní a dolní ohřev a nastavíme 180 °C.
- 2Máslo s cukrem šleháme alespoň 5 minut a poté po jednom přidáváme vejce. Jakmile je to předešlé zašlehané, přidáme další.
- 3Podmáslí smícháme s barvivem a odvážíme mouku s kakaem, následně prosejeme.
- 4Po částech přidáváme podmáslí a mouku do mísy se základem těsta. Již nešleháme, mícháme vařečkou, v robotu můžeme použít K metlu. Přidáme špetku soli.
- 5Smícháme vinný ocet s jedlou sodou. Přidáme do těsta a zamícháme.
- 6Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a rozetřeme jej na výšku necelého jednoho centimetru. Měl by vzniknout plát o velikosti 25 x 28 cm. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ve střední části trouby 12 minut.
- 7Vytáhneme a necháme plát vychladnout.
- 8Na krém vyšleháme tvaroh s mascarpone, cukrem a vanilkovým extraktem.
- 9Plát buďto rozdrobíme ručně nebo použijeme elektrický sekáček (doporučuji). Případně můžeme pomocí sklenice, kterou budeme plnit, z plátu vykrojit 8 kusů a zbytek rozdrobit.
- 10Na dno sklenice vložíme vykrojený kus nebo nasypeme rozdrobené těsto. Navrstvíme krémem, přiklopíme dalším kusem těsta a znovu navrstvíme krém. Jde to dobře pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou. Dezert posypeme zbylým těstem a ozdobíme jahodami a mátou.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!