Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 velká žlutá cibule (cca 150 g)
- 2 stroužky česneku
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 jalapeño paprička
- 200 g syrových batát (nebo klasických brambor)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 1 lžička mletého chilli
- 1 lžička oregana
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 bobkový list
- 1 červená paprika (cca 250 g)
- 1 zelená paprika (cca 250 g)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve nakrájejte cibuli a česnek najemno a řapíkatý celer na malé kostičky. Jalapeño papričku zbavte semínek a nakrájejte najemno. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostičky (cca 1 cm × 1 cm).
- 2Na vysokém plameni rozpalte ve středně velkém hrnci olej a připravenou nakrájenou zeleninu na něm cca 2 minuty opékejte. Přimíchejte rajčatový protlak a na silném plameni opékejte další 1 minutu. Vše zalijte plechovkou krájených rajčat, kterou následně 2× naplňte vodou a přilijte do hrnce (cca 800 ml vody). Přidejte mleté chilli, oregano, mletou papriku a bobkový list a zamíchejte. Hrnec přiklopte pokličkou (nebo alobalem) a na mírném až středním plameni vařte 35–45 minut, dokud brambory nezměknou.
- 3Mezitím očistěte papriky, zbavte je středu a nakrájejte na stejně velké kostičky jako batáty. Jakmile jsou batáty měkké, papriky přidejte do hrnce a vařte dalších 3–5 minut, dokud nezměknou, ale jsou stále trochu křupavé.
- 4Hotové chilli con verduras rozdělte do 3 talířů a podávejte.
Tip
Každou porci před podáváním posypte nasekanou čerstvou petrželovou natí nebo koriandrem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová