Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

3 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 velká žlutá cibule (cca 150 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 jalapeño paprička
  • 200 g syrových batát (nebo klasických brambor)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 bobkový list
  • 1 červená paprika (cca 250 g)
  • 1 zelená paprika (cca 250 g)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve nakrájejte cibuli a česnek najemno a řapíkatý celer na malé kostičky. Jalapeño papričku zbavte semínek a nakrájejte najemno. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostičky (cca 1 cm × 1 cm).
  • 2
    Na vysokém plameni rozpalte ve středně velkém hrnci olej a připravenou nakrájenou zeleninu na něm cca 2 minuty opékejte. Přimíchejte rajčatový protlak a na silném plameni opékejte další 1 minutu. Vše zalijte plechovkou krájených rajčat, kterou následně 2× naplňte vodou a přilijte do hrnce (cca 800 ml vody). Přidejte mleté chilli, oregano, mletou papriku a bobkový list a zamíchejte. Hrnec přiklopte pokličkou (nebo alobalem) a na mírném až středním plameni vařte 35–45 minut, dokud brambory nezměknou.
  • 3
    Mezitím očistěte papriky, zbavte je středu a nakrájejte na stejně velké kostičky jako batáty. Jakmile jsou batáty měkké, papriky přidejte do hrnce a vařte dalších 3–5 minut, dokud nezměknou, ale jsou stále trochu křupavé.
  • 4
    Hotové chilli con verduras rozdělte do 3 talířů a podávejte.
Tip
Každou porci před podáváním posypte nasekanou čerstvou petrželovou natí nebo koriandrem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY