Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 střední žlutá cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g mrkve
- 2 masitá rajčata (2× 120 g)
- 1 střední syrová batáta
- 100 g červené čočky v suchém stavu
- 1 lžička římského kmínu
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička kajenského pepře
- Krájená rajčata ze 2 plechovek (2× 400 g)
- 480 g rýže basmati v suchém stavu
- 400 ml rýžové smetany
- 1 hrst čerstvého koriandru (nasekaného najemno)
- Sůl
- Pepř
- 1 450 ml vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli nakrájejte na malé kousky a česnek propasírujte. Mrkev, rajčata a batátu nakrájejte na stejně velké kousky (cca 1 cm × 1 cm).
- 2Připravené ingredience dejte do velkého hrnce, zalijte 700 ml vody, přidejte čočku, koření a rajčata z plechovek a za stálého míchání přiveďte k varu. Poté snižte plamen na střední stupeň a vařte, dokud čočka nezměkne a směs nezhoustne (20–25 minut).
- 3Mezitím uvařte rýži: Dejte ji do velkého hrnce, zalijte cca 750 ml vody, osolte a vařte na mírném plameni cca 25 minut (nebo dokud rýže nebude hotová).
- 4Jakmile bude čočka uvařená a směs hustší, přilijte rýžovou smetanu, plamen snižte na mírný stupeň a vařte dalších 5–10 minut.
- 5Směs podávejte s rýží a koriandrem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová