Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 ml polotučného mléka
  • 100 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 %)
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 vanilkový lusk
  • Špetka mletého chilli
  • 1 lžičku javorového sirupu
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 2 malé hrsti marshmallow
  • Čokoládová srdčíka
  • Lyofilizované jahody na ozdobu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    V kastrůlku zahřejeme mléko spolu se skořicí, chilli a semínky z vanilkového lusku. Necháme ho jen těsně pod bodem varu. Přidáme nalámanou hořkou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Směs by měla hladká a sametová.
  • 2
    Osladíme javorovým sirupem. Ochutnáme, chilli by mělo být cítit jemně, aby nepřebilo chuť čokolády. Pokud máme rádi výraznější ostrost, můžeme přidat další špetku. Nakonec přidáme smetanu a společně promícháme.
  • 3
    Podáváme v marshmallow, drcenými jahodami a čokoládovými srdíčky.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY