Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 ml polotučného mléka
- 100 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 %)
- ½ lžičky mleté skořice
- 1 vanilkový lusk
- Špetka mletého chilli
- 1 lžičku javorového sirupu
- 50 ml smetany ke šlehání
- 2 malé hrsti marshmallow
- Čokoládová srdčíka
- Lyofilizované jahody na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V kastrůlku zahřejeme mléko spolu se skořicí, chilli a semínky z vanilkového lusku. Necháme ho jen těsně pod bodem varu. Přidáme nalámanou hořkou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Směs by měla hladká a sametová.
- 2Osladíme javorovým sirupem. Ochutnáme, chilli by mělo být cítit jemně, aby nepřebilo chuť čokolády. Pokud máme rádi výraznější ostrost, můžeme přidat další špetku. Nakonec přidáme smetanu a společně promícháme.
- 3Podáváme v marshmallow, drcenými jahodami a čokoládovými srdíčky.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.