Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 8 plátků kvalitního toastového chleba (nejlépe kváskového)
- 2 lžíce plnotučné smetany
- 2 lžíce měkkého másla
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce medu
- 1 lžička olivového oleje
- 100 g sýru raclette
- 4 sušená rajčata v oleji (nakrájená na kousky)
- 1 zralá, ale pevná hruška (nakrájená na tenké plátky)
- Čerstvě mletý pepř
- Hrst vlašských ořechů
- 1 lžička třtinového cukru
- 30 g microgreens hrášku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve smícháme smetanu, máslo, hořčice a med do hladké pomazánky. Toustový chléb natřeme směsí a na každý plátek poklademe kousky raclette. Předehřejme troubu na 220 stupňů. Toustový chléb dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 10 minut, dokud není chléb křupavý a sýr rozteklý.
- 2Plátky hrušky smícháme s 1 lžící medu a olivovým olejem. Grilujeme na suché pánvi 1 jednu minutu z každé strany, dokud nezezlátnou. Dáme je stranou. Do stejné pánve přidáme třtinový cukr, trošku vody a necháme rozpustit do karamelu. Přidáme ořechy a opražíme dokřupava.
- 3Na každý upečený toust dáme microgreens, sušené rajče, grilovanou hrušku a karamelizovaný ořech. Dochutíme pepřem.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.