Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 90 g bílé cibule (nakrájené na větší kusy)
  • 2 stroužky česneku (oloupané)
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • ½ lžičky chilli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g hovězího steaku z kýty (rump steaku)
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 g bílé quinoy v suchém stavu
  • 100 g cherry rajčátek (rozkrojených napůl)
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 1 hrst čerstvé bazalky (nasekané najemno)
  • 3 lžíce šťávy z citronu
  • Sůl
  • Pepř
  • 350 ml vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Do vyšší mixovací nádoby dejte cibuli, česnek, římský kmín, papriku, chilli, 50 ml vody, olej, rajčatový protlak, sůl a pepř a vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Hovězí steak umyjte, osušte, obalte v bylinkové pastě a nechte marinovat alespoň 20 minut při pokojové teplotě.
  • 2
    Troubu předehřejte na 210–215 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby.
  • 3
    Do středního hrnce nalijte vývar a 300 ml vody. Osolte, přidejte quinou a vařte 15–16 minut na středním plameni. Poté quinou sceďte a nechte v hrnci.
  • 4
    Pánev rozpalte na silném plameni a steak zprudka restujte cca 2 minuty z každé strany. Steak v pánvi dejte do trouby a pečte 13–14 minut na 200–210 °C.* Poté jej z trouby vyjměte, zabalte do alobalu a nechte odpočinout 7–8 minut při pokojové teplotě.
  • 5
    Mezitím do hrnce s quinoou dejte cherry rajčátka, špenát, bazalku, citronovou šťávu, sůl a pepř a restujte na středním plameni 3–4 minuty, dokud špenát nezplihne.
  • 6
    Nakonec maso vybalte z alobalu, nakrájejte na porce, rozdělte k němu quinou a podávejte.
  • 7
    * Stupeň propečení masa záleží na výšce masa. Ta se může lišit, a proto je daný čas jen orientační. My jsme použili maso o výšce cca 5–6 cm a stupeň propečení byl medium rare. Pokud bude vaše maso nižší nebo vyšší, uberte nebo přidejte 1–2 minuty pečení.
Tip
Pokud maso chcete mít propečenější, pečte o 3–4 minuty déle.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY