Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 180 ml nízkotučného kefíru (1,1 % tuku)
  • 1 vaječný bílek
  • 20 ml řepkového oleje
  • 1 lžička citronové kůry (nastrouhané najemno)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 lžičky medu
  • Sůl
  • 4 lžíce vody
  • 100 g mixu lesního ovoce

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a menší formu na pečení (15 cm × 15 cm) vyložte pečicím papírem.
  • 2
    Poté si připravte těsto. Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, kardamom a špetku soli. Promíchejte a přidejte 180 ml kefíru, bílek, 20 ml řepkového oleje, najemno nastrouhanou citronovou kůru, 2 lžíce vody a 1 lžičku vanilkového extraktu.
  • 3
    Vzniklé těsto nalijte do formy a pečte 30–35 minut při 170–180 °C.
  • 4
    Mezitím si připravte svařené ovoce. V menším hrnci přiveďte k varu lesní ovoce, 2 lžíce vody a med a na mírném až středním plameni vařte do zhoustnutí (cca 5 minut).
  • 5
    Upečenou buchtu vytáhněte z trouby, nechte alespoň 30 minut vychladnout a podávejte politou svařeným ovocem.
Tip
Před podáváním buchtu posypte najemno nasekanou mátou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY