Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička mletého kardamomu
- 180 ml nízkotučného kefíru (1,1 % tuku)
- 1 vaječný bílek
- 20 ml řepkového oleje
- 1 lžička citronové kůry (nastrouhané najemno)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 4 lžičky medu
- Sůl
- 4 lžíce vody
- 100 g mixu lesního ovoce
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a menší formu na pečení (15 cm × 15 cm) vyložte pečicím papírem.
- 2Poté si připravte těsto. Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, kardamom a špetku soli. Promíchejte a přidejte 180 ml kefíru, bílek, 20 ml řepkového oleje, najemno nastrouhanou citronovou kůru, 2 lžíce vody a 1 lžičku vanilkového extraktu.
- 3Vzniklé těsto nalijte do formy a pečte 30–35 minut při 170–180 °C.
- 4Mezitím si připravte svařené ovoce. V menším hrnci přiveďte k varu lesní ovoce, 2 lžíce vody a med a na mírném až středním plameni vařte do zhoustnutí (cca 5 minut).
- 5Upečenou buchtu vytáhněte z trouby, nechte alespoň 30 minut vychladnout a podávejte politou svařeným ovocem.
Tip
Před podáváním buchtu posypte najemno nasekanou mátou.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová