Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

3 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička zázvoru (nastrouhaného najemno)
  • 200 g celozrnných pšeničných špaget v suchém stavu
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 100 g malých bílých žampionů (nakrájených na tlustší plátky)
  • 50 g čerstvých zelených fazolek (nebo mražených)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • Špetka chilli vloček
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si připravte maso a marinádu. Kuřecí maso očistěte, nakrájejte na tenčí nudličky a dejte do menší misky. Přidejte olivový olej, perníkové koření, sůl, pepř a nastrouhaný zázvor. Promíchejte a nechte marinovat minimálně 30 minut v lednici.
  • 2
    Po uplynutí doby vyndejte misku z lednice. Větší nepřilnavou pánev rozehřejte na středním plameni a ve větším hrnci dejte vařit vodu se solí na špagety. Jakmile voda v hrnci začne vřít, přidejte špagety a vařte je cca 12 minut nebo podle návodu na obalu.
  • 3
    Na rozehřátou pánev mezitím přidejte marinované kuřecí maso a opékejte 1–2 minuty na středním plameni. Přilijte 100 ml kuřecího vývaru a na středním plameni vařte cca 6 minut.
  • 4
    Poté do pánve přidejte nakrájené žampiony a vařte na středním plameni, dokud se voda téměř nevypaří, což potrvá zhruba 5 minut. Nakonec přidejte zelené fazolky a sójovou omáčku a směs dochuťte solí, pepřem a chilli vločkami.
  • 5
    Hotové špagety sceďte, přimíchejte ke kuřecí směsi a prohřejte na pánvi přibližně 1 minutu na středním plameni. Hotový kuřecí chow mein rozdělte na 3 porce a podávejte.

TIP

  • 1
    Čím déle budete maso marinovat, tím více chuti koření a zázvoru absorbuje. Nebojte se tedy maso naložit i den dopředu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY