Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g kuřecích prsou
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaného najemno)
- 200 g celozrnných pšeničných špaget v suchém stavu
- 100 ml kuřecího vývaru
- 100 g malých bílých žampionů (nakrájených na tlustší plátky)
- 50 g čerstvých zelených fazolek (nebo mražených)
- 1 lžíce sójové omáčky
- Špetka chilli vloček
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte maso a marinádu. Kuřecí maso očistěte, nakrájejte na tenčí nudličky a dejte do menší misky. Přidejte olivový olej, perníkové koření, sůl, pepř a nastrouhaný zázvor. Promíchejte a nechte marinovat minimálně 30 minut v lednici.
- 2Po uplynutí doby vyndejte misku z lednice. Větší nepřilnavou pánev rozehřejte na středním plameni a ve větším hrnci dejte vařit vodu se solí na špagety. Jakmile voda v hrnci začne vřít, přidejte špagety a vařte je cca 12 minut nebo podle návodu na obalu.
- 3Na rozehřátou pánev mezitím přidejte marinované kuřecí maso a opékejte 1–2 minuty na středním plameni. Přilijte 100 ml kuřecího vývaru a na středním plameni vařte cca 6 minut.
- 4Poté do pánve přidejte nakrájené žampiony a vařte na středním plameni, dokud se voda téměř nevypaří, což potrvá zhruba 5 minut. Nakonec přidejte zelené fazolky a sójovou omáčku a směs dochuťte solí, pepřem a chilli vločkami.
- 5Hotové špagety sceďte, přimíchejte ke kuřecí směsi a prohřejte na pánvi přibližně 1 minutu na středním plameni. Hotový kuřecí chow mein rozdělte na 3 porce a podávejte.
TIP
- 1Čím déle budete maso marinovat, tím více chuti koření a zázvoru absorbuje. Nebojte se tedy maso naložit i den dopředu.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová