Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g celozrnných pšeničných penne těstovin v suchém stavu
  • 150 g mraženého hrášku (rozmraženého)
  • 50 g čerstvého baby špenátu (lze nahradit čerstvou rukolou)
  • 150 g odtučněného bílého jogurtu (0 % tuku)
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • ½ lžičky sušených chilli vloček (lze vynechat)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce čerstvé máty (nasekané najemno)
  • 30 g pražených nesolených slunečnicových semínek
  • 200 g kuřecích prsou (vařených a nakrájených na kostičky)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve do většího hrnce nalijte vodu, ve které budete vařit těstoviny. Vodu osolte a přiveďte k varu. Do vroucí vody nasypte penne a vařte “na skus” 15–16 minut na středním plameni. Penne po uvaření sceďte a zchlaďte pod tekoucí vodou.
  • 2
    Mezitím si připravte zálivku. Do vyšší nádoby dejte rozmražený hrášek, baby špenát, jogurt, mletou papriku, chilli vločky, citronovou šťávu, najemno nasekanou mátu a 20 g slunečnicových semínek. Vše za pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.
  • 3
    Jakmile jsou penne hotové, vložte je do mísy, přidejte k nim na kostičky nakrájená vařená kuřecí prsa a zálivku.
  • 4
    Hotový kuřecí salát s paprikovou zálivkou promíchejte, rozdělte na 4 porce, posypte zbytkem slunečnicových semínek a podávejte.
Tip
Místo máty můžete do zálivky přidat čerstvou bazalku.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY