Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g celozrnných pšeničných penne těstovin v suchém stavu
- 150 g mraženého hrášku (rozmraženého)
- 50 g čerstvého baby špenátu (lze nahradit čerstvou rukolou)
- 150 g odtučněného bílého jogurtu (0 % tuku)
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- ½ lžičky sušených chilli vloček (lze vynechat)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce čerstvé máty (nasekané najemno)
- 30 g pražených nesolených slunečnicových semínek
- 200 g kuřecích prsou (vařených a nakrájených na kostičky)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve do většího hrnce nalijte vodu, ve které budete vařit těstoviny. Vodu osolte a přiveďte k varu. Do vroucí vody nasypte penne a vařte “na skus” 15–16 minut na středním plameni. Penne po uvaření sceďte a zchlaďte pod tekoucí vodou.
- 2Mezitím si připravte zálivku. Do vyšší nádoby dejte rozmražený hrášek, baby špenát, jogurt, mletou papriku, chilli vločky, citronovou šťávu, najemno nasekanou mátu a 20 g slunečnicových semínek. Vše za pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.
- 3Jakmile jsou penne hotové, vložte je do mísy, přidejte k nim na kostičky nakrájená vařená kuřecí prsa a zálivku.
- 4Hotový kuřecí salát s paprikovou zálivkou promíchejte, rozdělte na 4 porce, posypte zbytkem slunečnicových semínek a podávejte.
Tip
Místo máty můžete do zálivky přidat čerstvou bazalku.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová