Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g lososa
- Kůra a šťáva z 1 pomeranče
- 100 g kuskusu v suchém stavu
- 1 lžička chilli
- 1 okurka hadovka (cca 280 g)
- 1 menší červená cibule
- 1 lžíce bílého vinného octa
- Sůl
- Pepř
- 180 ml vody (vroucí)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
- 2Lososa dejte na plech, zakápněte šťávou z pomeranče, osolte, opepřete a pečte 10–12 minut na 190 °C.
- 3Mezitím připravte kuskus: Vložte jej do střední misky, přidejte chilli, pomerančovou kůru a zbytek šťávy, sůl a pepř. Zalijte vroucí vodou, přiklopte a nechte 10 minut odležet.
- 4Do menší mísy nakrájejte okurku na půlkolečka a cibuli na tenké plátky a zakápněte octem. Dochuťte solí a pepřem a nechte 10 minut odležet. Poté smíchejte s kuskusem a podávejte s lososem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová