Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g žampionů portobello (rozpůlených a nakrájených na tenké plátky)
  • 1 stroužek česneku (nakrájený nahrubo)
  • 150 g celozrnné dlouhozrnné rýže v suchém stavu
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 50 ml nízkotučné smetany na vaření (12 % tuku)
  • 5 g čerstvé pažitky (nakrájené najemno)
  • Sůl
  • Pepř
  • Cca 800 ml vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  • 2
    Kuřecí maso osolte a opepřete. Ve větší pánvi rozpalte olej a maso restujte na středním plameni cca 2 minuty z každé strany. Následně jej přendejte na plech, pečte 15–20 minut na 180 °C a poté nakrájejte na tenčí plátky.
  • 3
    Houby mezitím dejte do stejného hrnce, ve kterém se restovalo kuře, osolte, přidejte česnek a restujte na středním až silném plameni 4–5 minut, dokud houby díky soli nepustí vodu a nezměknou. Poté je přendejte do misky a odložte stranou.
  • 4
    Hrnec vraťte na plotnu, vložte do něj rýži a restujte cca 2 minuty na středním až silném plameni. Následně zalijte octem a asi 300 ml vody. Vařte 20–25 minut na středním plameni a postupně přilévejte vodu po 100–200 ml, dokud se voda nevstřebá a rýže nebude hotová. Nakonec přilijte smetanu a 1–2 minuty provařte na mírném až středním plameni.
  • 5
    Rizoto servírujte s kuřetem a pažitkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY