Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g kuřecích prsou
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g žampionů portobello (rozpůlených a nakrájených na tenké plátky)
- 1 stroužek česneku (nakrájený nahrubo)
- 150 g celozrnné dlouhozrnné rýže v suchém stavu
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 50 ml nízkotučné smetany na vaření (12 % tuku)
- 5 g čerstvé pažitky (nakrájené najemno)
- Sůl
- Pepř
- Cca 800 ml vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
- 2Kuřecí maso osolte a opepřete. Ve větší pánvi rozpalte olej a maso restujte na středním plameni cca 2 minuty z každé strany. Následně jej přendejte na plech, pečte 15–20 minut na 180 °C a poté nakrájejte na tenčí plátky.
- 3Houby mezitím dejte do stejného hrnce, ve kterém se restovalo kuře, osolte, přidejte česnek a restujte na středním až silném plameni 4–5 minut, dokud houby díky soli nepustí vodu a nezměknou. Poté je přendejte do misky a odložte stranou.
- 4Hrnec vraťte na plotnu, vložte do něj rýži a restujte cca 2 minuty na středním až silném plameni. Následně zalijte octem a asi 300 ml vody. Vařte 20–25 minut na středním plameni a postupně přilévejte vodu po 100–200 ml, dokud se voda nevstřebá a rýže nebude hotová. Nakonec přilijte smetanu a 1–2 minuty provařte na mírném až středním plameni.
- 5Rizoto servírujte s kuřetem a pažitkou.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová