Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 střední šalotky (nakrájené na plátky)
- 2 stroužky česneku (nakrájené nahrubo)
- 200 g celozrnné dlouhozrnné rýže v suchém stavu
- 1 větší mrkev (cca 80 g)
- 150 g kvalitní kuřecí šunky (nebo předvařených kuřecích prsou)
- 100 g mraženého hrášku
- Sůl
- Pepř
- 1 l vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte 1–2 minuty. Poté přisypte rýži, restujte další 1–2 minuty a zalijte vodou. Dochuťte solí a pepřem, přiklopte pokličkou a vařte 20–30 minut, dokud rýže nebude hotová. Podle potřeby přilévejte vodu.
- 2Mezitím nastrouhejte nahrubo mrkev a nakrájejte na kostičky šunku.
- 3Po uvaření rýže do ní vmíchejte hrášek, šunku a mrkev, plamen snižte na mírný stupeň a nechte provařit další 2 minuty.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová