Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g uvařené jasmínové rýže
- 3 vejce velikosti M
- 60 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 40 g čerstvého polníčku
- ½ lžičky chilli vloček
- Citronová šťáva z ½ menšího citronu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si rozpalte vaflovač.
- 2Rýži, 3 vejce a mouku dejte do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Těsto nalijte do vaflovače a pečte cca 5 minut. Vyjdou z něj 4 vafle (o velikosti 7 cm × 7 cm).
- 3Mezitím ve větší míse rukou „promasírujte“ polníček se solí, pepřem, chilli a citronovou šťávou. Dejte stranou a na menší pánvi nasucho připravte volské oko (3–4 minuty na mírném až středním plameni).
- 4Hotové vafle podávejte s vejcem a polníčkem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová