Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 150 g krůtích prsou
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 100 g bílého řeckého jogurtu (0 % tuku)
  • 2 lžíce čerstvé bazalky (nakrájené najemno)
  • 80 g okurky hadovky (nakrájené na tenká kolečka)
  • 8 g polníčku (lze použít i rukolu)
  • 4 × tenké plátky žitného chleba (4 × 50 g)
  • Sůl
  • Pepř
  • 500 ml vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si připravte větší hrnec s pokličkou. Na vysokém plameni v hrnci rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje. Přidejte krůtí prsa a opékejte z každé strany cca 1 minutu, aby se zatáhla. Následně maso osolte, opepřete a zalijte 500 ml vody.
  • 2
    Plamen stáhněte na mírný a maso zvolna vařte 45–50 minut pod pokličkou. Po uvaření maso vyjměte z hrnce a zchlaďte pod studenou vodou.
  • 3
    Zchladlé maso natrhejte rukama nebo vidličkou na vlákna a vložte do větší mísy.
  • 4
    Přidejte balzamikový ocet, řecký jogurt, najemno nakrájenou bazalku, sůl a pepř a promíchejte.
  • 5
    Vzniklou směs naneste na 2 plátky chleba a navrch dejte na kolečka nakrájenou okurku a polníček. Přiklopte druhou polovinou chleba a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY