Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 lžíce řepkového oleje
- 150 g krůtích prsou
- 1 lžíce balzamikového octa
- 100 g bílého řeckého jogurtu (0 % tuku)
- 2 lžíce čerstvé bazalky (nakrájené najemno)
- 80 g okurky hadovky (nakrájené na tenká kolečka)
- 8 g polníčku (lze použít i rukolu)
- 4 × tenké plátky žitného chleba (4 × 50 g)
- Sůl
- Pepř
- 500 ml vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte větší hrnec s pokličkou. Na vysokém plameni v hrnci rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje. Přidejte krůtí prsa a opékejte z každé strany cca 1 minutu, aby se zatáhla. Následně maso osolte, opepřete a zalijte 500 ml vody.
- 2Plamen stáhněte na mírný a maso zvolna vařte 45–50 minut pod pokličkou. Po uvaření maso vyjměte z hrnce a zchlaďte pod studenou vodou.
- 3Zchladlé maso natrhejte rukama nebo vidličkou na vlákna a vložte do větší mísy.
- 4Přidejte balzamikový ocet, řecký jogurt, najemno nakrájenou bazalku, sůl a pepř a promíchejte.
- 5Vzniklou směs naneste na 2 plátky chleba a navrch dejte na kolečka nakrájenou okurku a polníček. Přiklopte druhou polovinou chleba a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová