Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 380 g celozrnných ovesných špaget v suchém stavu
  • 200 g mrkve (oloupané)
  • 120 g žluté cibule
  • 200 g bulvového celeru (oloupaného)
  • 50 g sušené šunky jamón serrano
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 1 stroužek česneku (nastrouhaný najemno)
  • 300 g krájených rajčat z konzervy
  • 400–500 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou)
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 hrst čerstvé bazalky (nasekané nahrubo)
  • 40 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Na silném plameni přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní špagety dle instrukcí na obalu (cca 16–17 minut od bodu varu). Těstoviny po uvaření sceďte.
  • 2
    Mezitím si na malé kostičky nakrájejte mrkev, cibuli, celer a sušenou šunku. Následně na středním plameni rozpalte větší pánev s olivovým olejem. Mrkev, sušenou šunku, celer a cibuli do ní vložte a restujte 6–7 minut na středním plameni. Poté přidejte vinný ocet, rajčatový protlak a česnek a ještě 1 minutu restujte na středním plameni. Do orestované směsi následně přidejte krájená rajčata, vývar, sůl, pepř a oregano a provařte dalších 8–9 minut na středním plameni.
  • 3
    Až bude zelenina měkká, vypněte plamen, do pánve přidejte těstoviny a promíchejte.
  • 4
    Pokrm rozdělte na jednotlivé porce, posypte bazalkou a parmazánem a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY