Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 380 g celozrnných ovesných špaget v suchém stavu
- 200 g mrkve (oloupané)
- 120 g žluté cibule
- 200 g bulvového celeru (oloupaného)
- 50 g sušené šunky jamón serrano
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 30 g rajčatového protlaku
- 1 stroužek česneku (nastrouhaný najemno)
- 300 g krájených rajčat z konzervy
- 400–500 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou)
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 hrst čerstvé bazalky (nasekané nahrubo)
- 40 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na silném plameni přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní špagety dle instrukcí na obalu (cca 16–17 minut od bodu varu). Těstoviny po uvaření sceďte.
- 2Mezitím si na malé kostičky nakrájejte mrkev, cibuli, celer a sušenou šunku. Následně na středním plameni rozpalte větší pánev s olivovým olejem. Mrkev, sušenou šunku, celer a cibuli do ní vložte a restujte 6–7 minut na středním plameni. Poté přidejte vinný ocet, rajčatový protlak a česnek a ještě 1 minutu restujte na středním plameni. Do orestované směsi následně přidejte krájená rajčata, vývar, sůl, pepř a oregano a provařte dalších 8–9 minut na středním plameni.
- 3Až bude zelenina měkká, vypněte plamen, do pánve přidejte těstoviny a promíchejte.
- 4Pokrm rozdělte na jednotlivé porce, posypte bazalkou a parmazánem a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová