Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g cherry rajčátek
  • 40 g feta sýra
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 220 g celozrnných pšeničných špaget v suchém stavu
  • 2 lžíce kvasného lihového octa (8%)
  • 3 vejce velikosti M
  • 1 hrst čerstvé bazalky (nasekané najemno)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve předehřejte troubu na 190 °C a malou zapékací formu (cca 10 cm × 10 cm) vyložte pečicím papírem. Do formy dejte cherry rajčátka a feta sýr, přilijte 1 lžíci olivového oleje a přidejte sušené bylinky. Promíchejte a pečte cca 30–35 minut při 180–190 °C. Po 10 minutách pečení dejte vařit špagety.
  • 2
    Do většího hrnce dejte vařit vodu se solí. Jakmile se voda začne vařit, přidejte špagety a vařte cca 12 minut nebo dle návodu na obalu.
  • 3
    Mezitím připravte zastřená vejce. Do středně velkého hrnce dejte vařit vodu s 2 lžícemi kvasného octa a solí. Jednotlivá vajíčka rozklepněte do 3 hrníčků. Jakmile se voda začne vařit, udělejte v hrnci vír pomocí lžíce a doprostřed víru přidejte 1 vajíčko – voda tak vajíčko obalí a díky octu a soli dostane správnou chuť a konzistenci. Vajíčko vařte ve vodě cca 2 minuty na středním až vysokém plameni a poté vyjměte pomocí lžíce. Stejný postup opakujte se zbylými vejci.
  • 4
    Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je a rozdělte do 3 misek. Do každé misky dejte pečenou fetu s rajčaty, promíchejte a navrch dejte 1 zastřené vejce. Nakonec každou porci posypte najemno nasekanou bazalkou a podávejte.
Tip
Pokud je příprava zastřeného vejce náročná nebo si na ni jednoduše netroufáte, vajíčka uvařte naměkko.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY