Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 menší syrové brambory varného typu B (3× 130 g)
- 90 g mletého hovězího masa
- 90 g sójového masa
- 3 lžičky sušené bazalky
- 3 lžičky sušeného oregana
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 100 g krájených rajčat z plechovky
- ½ lžičky mleté papriky
- 20 g jarní cibulky (nakrájené najemno)
- Sůl
- Pepř
- 1 l vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ve větším hrnci přiveďte k varu 1 l vody s 2 lžičkami oregana, 2 lžičkami bazalky a 1 lžičkou soli. Jakmile voda zavaří, přidejte sójové maso, plamen snižte na střední stupeň a vařte 10 minut, dokud maso nezměkne.
- 2Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Troubu předehřejte na 200 °C a zapékací formu (⌀ cca 25 cm) vyložte pečicím papírem.
- 3Hotové sójové maso sceďte, přemístěte do mixéru a rozmixujte na jemnější konzistenci tak, aby stále mělo nějakou strukturu a nebyla z něj pasta. Vložte jej do větší mísy, přidejte hovězí maso, rajčatový protlak, rajčata z plechovky, zbytek oregana a bazalky, papriku a jarní cibulku. Osolte, opepřete a promíchejte. Vzniklou směs dejte do připravené formy, navrch vyskládejte brambory a osolte je. Formu přiklopte pokličkou nebo alobalem a pečte 40–45 minut při 190–200 °C. Poté pekáč odklopte a pečte dalších 15–20 minut při stejné teplotě (nebo dokud brambory na povrchu nezezlátnou).
- 4Rozdělte na 3 porce a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová