Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 3 menší syrové brambory varného typu B (3× 130 g)
  • 90 g mletého hovězího masa
  • 90 g sójového masa
  • 3 lžičky sušené bazalky
  • 3 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 g krájených rajčat z plechovky
  • ½ lžičky mleté papriky
  • 20 g jarní cibulky (nakrájené najemno)
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 l vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Ve větším hrnci přiveďte k varu 1 l vody s 2 lžičkami oregana, 2 lžičkami bazalky a 1 lžičkou soli. Jakmile voda zavaří, přidejte sójové maso, plamen snižte na střední stupeň a vařte 10 minut, dokud maso nezměkne.
  • 2
    Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Troubu předehřejte na 200 °C a zapékací formu (⌀ cca 25 cm) vyložte pečicím papírem.
  • 3
    Hotové sójové maso sceďte, přemístěte do mixéru a rozmixujte na jemnější konzistenci tak, aby stále mělo nějakou strukturu a nebyla z něj pasta. Vložte jej do větší mísy, přidejte hovězí maso, rajčatový protlak, rajčata z plechovky, zbytek oregana a bazalky, papriku a jarní cibulku. Osolte, opepřete a promíchejte. Vzniklou směs dejte do připravené formy, navrch vyskládejte brambory a osolte je. Formu přiklopte pokličkou nebo alobalem a pečte 40–45 minut při 190–200 °C. Poté pekáč odklopte a pečte dalších 15–20 minut při stejné teplotě (nebo dokud brambory na povrchu nezezlátnou).
  • 4
    Rozdělte na 3 porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY