Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

9 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 20 g na pomoučení)
  • 100 g ovesných vloček jemných
  • 100 g smetanového sýra
  • 230 ml polotučného mléka
  • 1 větší pórek (cca 300 g)
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g eidamu (30 % tuku v sušině)
  • 2 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového)
  • 2 vejce velikosti M
  • 1 lžíce sušeného tymiánu (můžete vynechat)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Vezměte si větší mísu, vložte do ní špaldovou mouku, ovesné vločky, smetanový sýr, 130 ml mléka, sůl a pepř a vypracujte těsto. Poté si pomoučete pracovní plochu, hotové těsto na ni přesuňte a válečkem rozválejte na plát o tloušťce cca 0,5 cm. Rozválené těsto přesuňte do připravené formy a důkladně ho upěchujte po celé její ploše a do výšky 1–2 cm po stranách formy.
  • 2
    Nyní dejte předehřívat troubu na 180 °C.
  • 3
    Pórek nakrájejte na tenčí kolečka, česnek oloupejte a prolisujte a eidam nastrouhejte najemno. Poté si nachystejte pánev a na středním plameni v ní rozpalte řepkový olej. Jakmile se olej rozpálí, vložte do pánve nakrájený pórek, opékejte 5–6 minut na středním plameni a následně obsah pánve vložte do větší mísy. K opečenému pórku do mísy poté přidejte nastrouhaný eidam, prolisovaný česnek, vejce, zbytek mléka, sušený tymián, sůl a pepř a vyšlehejte. Vzniklou pórkovou směs nalijte do formy na korpus a pečte 33–35 minut při 180–185 °C.
  • 4
    Po upečení vyjměte formu z trouby a quiche nechte alespoň 30 minut chladnout. Vychladlý quiche poté rozdělte na požadované porce a podávejte.
  • 5
    Nejprve si připravte formu na koláč o průměru 27 cm. Formu na koláč je vhodné také vyložit pečicím papírem. Pokud ale máte k dispozici kvalitní formu, není to třeba.
Tip
Hotový quiche můžete před podáváním ozdobit brokolicovými klíčky.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY