Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g filetu z lososa
- 1 malý citron
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce medu v tekutém stavu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového)
- ½ lžičky mleté sladké papriky
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve dejte předehřívat troubu na 200 °C, připravte si zapékací nádobu, do které se vejde losos (cca 20 cm × 15 cm), a vyložte ji 2 vrstvami alobalu tak, aby na každé straně cca 10 cm přečnívaly.
- 2Polovinu citronu nakrájejte na tenké plátky a položte je doprostřed alobalu. Z druhé poloviny citronu vymačkejte šťávu. Na plátky citronu položte lososa, osolte, opepřete a zakápněte cca 2 lžícemi připravené citronové šťávy. Poté si připravte omáčku: Vezměte si menší misku, česnek oloupejte a prolisujte do misky. K prolisovanému česneku přidejte med, hořčici, řepkový olej, mletou papriku a 1 lžíci citronové šťávy, vše promíchejte a vzniklou směs nalijte na lososa.
- 3Alobal následně uzavřete tak, aby nikde nebyly žádné díry, a lososa pečte 10–15 minut při 195–200 °C. Poté alobal opatrně otevřete (pozor, ať se neopaříte) a lososa pečte odkrytého ještě 3–4 minuty při 195–200 °C.
- 4Upečeného lososa vyjměte z trouby a podávejte.
Tip
Upečeného lososa podávejte s čerstvými bylinkami (např. pažitkou, bazalkou nebo koprem).

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová