Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA CHLEBÍČEK

  • 4 vejce velikosti M
  • 80 g medu v tekutém stavu
  • 50 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 150 g zakysané smetany (16 % tuku)
  • 1 lžíce citronové kůry (nastrouhané najemno)
  • 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 200 g smetanového sýra
  • 50 g zakysané smetany (16 % tuku)
  • 2 lžíce medu v tekutém stavu
  • 100 g čerstvých malin

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve začněte předehřívat troubu na 170 °C a připravte si formu na chlebíček, kterou vyložte pečicím papírem. Do větší mísy rozklepněte 4 vejce, přidejte med a pomocí elektrického šlehače šlehejte 2–3 minuty na vysoký výkon, dokud nevyšleháte pěnu.
  • 2
    Jakmile je směs vyšlehaná, pomalu za stálého šlehání přilejte 50 ml oleje. Poté přidejte 150 g zakysané smetany a citronovou kůru. Promíchejte a do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva. Pomocí vařečky ze směsi vymíchejte hladké těsto, které poté nalijte do formy.
  • 3
    Formu s těstem vložte do trouby a pečte 25–30 minut při 165–170 °C. Po upečené vytáhněte a nechte 1 hodinu chladnout.
  • 4
    Mezitím připravte náplň: Ve středně velké míse smíchejte smetanový sýr se zbylou zakysanou smetanou a medem a do této směsi nakonec opatrně přimíchejte maliny.
  • 5
    Z vychladlého chlebíčku vykrojte nožem obdélník do hloubky přibližně 2 cm tak, aby byl od kraje chlebíčku vzdálen přibližně 1 cm. Do vzniklého prostoru rozprostřete připravenou náplň a navrch rozdrobte vydlabanou část. Poté nechte 30 minut odležet.
  • 6
    Nakonec chlebíček nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Tip
Maliny můžete nahradit jiným ovocem – vyzkoušejte například borůvky, jahody nebo nakrájenou broskev.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY NA CHLEBÍČEK

SUROVINY NA NÁPLŇ