Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA CHLEBÍČEK
- 4 vejce velikosti M
- 80 g medu v tekutém stavu
- 50 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
- 150 g zakysané smetany (16 % tuku)
- 1 lžíce citronové kůry (nastrouhané najemno)
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 12 g kypřicího prášku do pečiva
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 200 g smetanového sýra
- 50 g zakysané smetany (16 % tuku)
- 2 lžíce medu v tekutém stavu
- 100 g čerstvých malin
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve začněte předehřívat troubu na 170 °C a připravte si formu na chlebíček, kterou vyložte pečicím papírem. Do větší mísy rozklepněte 4 vejce, přidejte med a pomocí elektrického šlehače šlehejte 2–3 minuty na vysoký výkon, dokud nevyšleháte pěnu.
- 2Jakmile je směs vyšlehaná, pomalu za stálého šlehání přilejte 50 ml oleje. Poté přidejte 150 g zakysané smetany a citronovou kůru. Promíchejte a do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva. Pomocí vařečky ze směsi vymíchejte hladké těsto, které poté nalijte do formy.
- 3Formu s těstem vložte do trouby a pečte 25–30 minut při 165–170 °C. Po upečené vytáhněte a nechte 1 hodinu chladnout.
- 4Mezitím připravte náplň: Ve středně velké míse smíchejte smetanový sýr se zbylou zakysanou smetanou a medem a do této směsi nakonec opatrně přimíchejte maliny.
- 5Z vychladlého chlebíčku vykrojte nožem obdélník do hloubky přibližně 2 cm tak, aby byl od kraje chlebíčku vzdálen přibližně 1 cm. Do vzniklého prostoru rozprostřete připravenou náplň a navrch rozdrobte vydlabanou část. Poté nechte 30 minut odležet.
- 6Nakonec chlebíček nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Tip
Maliny můžete nahradit jiným ovocem – vyzkoušejte například borůvky, jahody nebo nakrájenou broskev.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová