Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 220 g celozrnné pšeničné mouky hladké
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 50 g holandského kakaa
- 4 lžíce medu v tekutém stavu
- Sůl
- 350 ml vody
SUROVINY NA POLEVU
- 40 g holandského kakaa
- 2 lžíce medu v tekutém stavu
- 80 ml vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu dejte předehřívat na 185 °C a nachystejte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm.
- 2Následně si ve větší míse smíchejte pšeničnou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, 50 g holandského kakaa a špetku soli. Do vzniklé směsi přidejte 350 ml vody a 4 lžíce medu a vypracujte hladké, řidší těsto.
- 3Připravené těsto nalijte do nachystaného pekáče, ten dejte do trouby a pečte 35–37 minut při 180–185 °C.
- 4Následně pekáč z trouby vyjměte a upečený korpus nechte v pekáči alespoň 30 minut chladnout. Mezitím si v misce smíchejte všechny ingredience na polevu.
- 5Po uvedené době vychladlý korpus potřete připravenou polevou, hotový dort nakrájejte na 8 porcí a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová