Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 100 g smetanového sýra
- 1 lžíce medu v tekutém stavu
- Kůra z 1 malého citronu (nastrouhaná najemno)
SUROVINY NA SUŠENKY
- 100 g čerstvých jahod
- 50 g másla (pokojové teploty)
- 50 g třtinového cukru krystal
- 1 vejce velikosti M
- 240 g celozrnné špaldové mouky hladké
- ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžíce citronové šťávy
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte náplň: Vezměte si středně velkou mísu a smíchejte v ní smetanový sýr, med a citronovou kůru. Ze vzniklé směsi vytvořte 12 menších kuliček a dejte je alespoň na 2 hodiny do mrazáku.
- 2Mezitím připravte těsto na sušenky: Jahody očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Následně nachystejte větší mísu, dejte do ní máslo a třtinový cukr a ručním šlehačem je šlehejte 2–3 minuty na vysoký výkon. Poté do směsi přišlehejte vejce a nakonec špaldovou mouku, prášek do pečiva, citronovou šťávu a špetku soli. Do vzniklého těsta opatrně přimíchejte nakrájené jahody a hotové těsto dejte stranou.
- 3Troubu dejte předehřívat na 170 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Z těsta vytvarujte 12 stejně velkých kuliček a do těch poté zabalte zmrazené kousky náplně. Takto připravené kuličky rozprostřete na plech tak, aby byly alespoň 4 cm od sebe, a prsty je stlačte, aby byly plošší. Plech s kuličkami dejte do předehřáté trouby a pečte 15–18 minut při 170–180 °C, dokud sušenky nebudou zlatavé. Po upečení je nechte alespoň 20 minut vychladnout a poté podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová