Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g libovolných celozrnných těstovin v suchém stavu
- 1 střední žlutá cibule (cca 70 g)
- 3 stroužky česneku
- 1 větší cuketa (cca 300 g)
- 3 lžíce olivového oleje
- 40 g parmazánu
- 1 hrst čerstvé bazalky
- Sůl
- Pepř
- 200 ml vody
- 100 ml smetany na vaření (12 % tuku)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si vezměte větší hrnec, nalijte do něj dostatečné množství vody na vaření těstovin, osolte a přiveďte k varu na silném plameni. Jakmile voda začne vřít, vložte do hrnce těstoviny a vařte 17–18 minut na středním plameni.
- 2Mezitím si připravte cuketovou omáčku: Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Cuketu nakrájejte na menší kostičky. Poté si vezměte větší pánev a na středním plameni v ní rozpalte olivový olej. Jakmile se olej rozpálí, vložte do pánve nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a kostičky cukety a opékejte 4–5 minut na středním plameni. Následně do pánve přilijte vodu, osolte, opepřete a vařte 7–8 minut na středním plameni.
- 3Uvařené těstoviny sceďte. Parmazán nastrouhejte najemno. Jakmile cuketa v pánvi změkne, přesuňte směs z pánve do vyšší mixovací nádoby, přilijte smetanu na vaření, přidejte nastrouhaný parmazán a čerstvou bazalku a vše rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Rozmixovanou směs nalijte zpět do pánve, přidejte scezené těstoviny a dochuťte solí a pepřem.
- 4Hotový pokrm dle potřeby prohřejte na mírném plameni a podávejte.
Tip
Jednotlivé porce před podáváním posypte najemno nastrouhaným parmazánem a ozdobte pár lístky bazalky.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová