Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 50 g ovesných vloček jemných
- 30 g másla
- 2 lžíce medu v tekutém stavu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička mleté skořice
- 200 g mražených borůvek
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu dejte předehřívat na 180–185 °C a připravte si zapékací nádobu (20 cm × 25 cm).
- 2Nyní si nachystejte větší mísu a nasypte do ní ovesné vločky. Poté si v menším rendlíku na mírném plameni rozpusťte máslo (potrvá to 2–3 minuty) a rozpuštěné máslo přelijte do mísy k vločkám. Následně přidejte med, vanilkový extrakt a skořici a vše promíchejte.
- 3Poté na dno zapékací nádoby nasypte mražené borůvky, přidejte k nim kukuřičný škrob a promíchejte. Následně navrch borůvek naneste připravenou vločkovou směs, aby borůvky zakryla.
- 4Nádobu vložte do trouby a pečte 15–20 minut při 180–185 °C.
- 5Následně vyjměte nádobu z trouby, hotový crumble rozdělte na 6 porcí a podávejte.
Tip
Crumble můžete podávat s čerstvými borůvkami.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová