Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

12 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 300 g hořké čokolády (min. 80%)
  • 50 g másla
  • 1 lžička instantní kávy
  • 5 vajec velikosti M
  • 80 g medu v tekutém stavu
  • 50 g holandského kakaa
  • 80 ml vody (teplé)

SUROVINY NA POLEVU

  • 20 g medu v tekutém stavu
  • 35 g holandského kakaa
  • 60 ml vody (studené)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Čokoládu nakrájejte na malé kousky. Poté dejte předehřívat troubu na 185 °C a připravte si kulatou dortovou formu (⌀ 25 cm), kterou vyložte pečicím papírem.
  • 2
    Následně si rozpusťte čokoládu. Nachystejte si větší hrnec, do kterého nalijte cca 250 ml vody, a tepluvzdornou mísu, kterou lze do hrnce zasunout, aniž by se dotýkala jeho dna. Hrnec s vodou postavte na střední ohřev, do mísy nasypte nakrájenou čokoládu a máslo a zasuňte mísu do hrnce. Tímto způsobem nechte čokoládu s máslem pozvolna rozpustit nad horkou párou. Po celou dobu směs míchejte, aby se nepřipálila. Jakmile bude zcela tekutá (tedy po cca 5–6 minutách), vypněte ohřev a mísu z hrnce sundejte.
  • 3
    Nyní si rozmíchejte instantní kávu v 80 ml teplé vody a vzniklou směs přilijte k rozpuštěné čokoládě. Poté do čokolády postupně rozklepněte 5 vajec, přidejte med a kakao a vše pořádně promíchejte (nejlépe metličkou).
  • 4
    Vzniklou čokoládovou směs nalijte do vyložené formy, tu dejte do trouby a pečte 30–32 minut při 180–185 °C, dokud směs neztuhne.
  • 5
    Po upečení korpus vyndejte z trouby a nechte ho chladnout ve formě alespoň 35–40 minut, dokud nezíská pokojovou teplotu. Mezitím si v menší misce smíchejte všechny uvedené ingredience na polevu.
  • 6
    Jakmile korpus vychladne, naneste na něj připravenou polevu, dort přemístěte do lednice a nechte 20–25 minut chladit.
  • 7
    Vychlazený dort nakrájejte na 12 porcí a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA POLEVU