Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 300 g hořké čokolády (min. 80%)
- 50 g másla
- 1 lžička instantní kávy
- 5 vajec velikosti M
- 80 g medu v tekutém stavu
- 50 g holandského kakaa
- 80 ml vody (teplé)
SUROVINY NA POLEVU
- 20 g medu v tekutém stavu
- 35 g holandského kakaa
- 60 ml vody (studené)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Čokoládu nakrájejte na malé kousky. Poté dejte předehřívat troubu na 185 °C a připravte si kulatou dortovou formu (⌀ 25 cm), kterou vyložte pečicím papírem.
- 2Následně si rozpusťte čokoládu. Nachystejte si větší hrnec, do kterého nalijte cca 250 ml vody, a tepluvzdornou mísu, kterou lze do hrnce zasunout, aniž by se dotýkala jeho dna. Hrnec s vodou postavte na střední ohřev, do mísy nasypte nakrájenou čokoládu a máslo a zasuňte mísu do hrnce. Tímto způsobem nechte čokoládu s máslem pozvolna rozpustit nad horkou párou. Po celou dobu směs míchejte, aby se nepřipálila. Jakmile bude zcela tekutá (tedy po cca 5–6 minutách), vypněte ohřev a mísu z hrnce sundejte.
- 3Nyní si rozmíchejte instantní kávu v 80 ml teplé vody a vzniklou směs přilijte k rozpuštěné čokoládě. Poté do čokolády postupně rozklepněte 5 vajec, přidejte med a kakao a vše pořádně promíchejte (nejlépe metličkou).
- 4Vzniklou čokoládovou směs nalijte do vyložené formy, tu dejte do trouby a pečte 30–32 minut při 180–185 °C, dokud směs neztuhne.
- 5Po upečení korpus vyndejte z trouby a nechte ho chladnout ve formě alespoň 35–40 minut, dokud nezíská pokojovou teplotu. Mezitím si v menší misce smíchejte všechny uvedené ingredience na polevu.
- 6Jakmile korpus vychladne, naneste na něj připravenou polevu, dort přemístěte do lednice a nechte 20–25 minut chladit.
- 7Vychlazený dort nakrájejte na 12 porcí a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová