Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY KULIČKY

  • 4 stroužky česneku
  • 500 g mletého krůtího masa (max. 12 % tuku)
  • 2 lžíce polotučného mléka
  • 80 g ovesných vloček jemných
  • 1 vejce velikosti M
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 1 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového)
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 1 střední žlutá cibule (cca 70 g)
  • 2 hrsti čerstvé petrželové natě (cca 10 g)
  • 200 g libovolných čerstvých hub
  • 500 ml kuřecího vývaru (nebo vody s kvalitním bujonem)
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového)
  • 200 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si připravte větší mísu. Česnek oloupejte, prolisujte do připravené mísy a poté k němu přidejte mleté krůtí maso, polotučné mléko, ovesné vločky, vejce a provensálské koření. Ingredience v míse dochuťte solí a pepřem, promíchejte a vzniklou směs dejte stranou, aby ztuhla, což potrvá 10–15 minut.
  • 2
    Mezitím nachystejte ingredience na omáčku: Cibuli oloupejte, společně s petrželovou natí ji nakrájejte najemno a dejte stranou, houby očistěte a nakrájejte na tenké plátky a kuřecí vývar smíchejte s kukuřičným škrobem.
  • 3
    Z odležené masové směsi nyní vytvarujte 20 stejně velkých kuliček. Následně si vezměte větší pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje. Jakmile se olej rozehřeje, přidejte do pánve masové kuličky a opékejte dozlatova 3–4 minuty z každé strany. Mezitím si nachystejte mísu.
  • 4
    Opečené kuličky následně přendejte z pánve do připravené mísy, do pánve dejte zbylou lžíci řepkového oleje a nakrájené houby a opékejte 5–6 minut na středním plameni. Opečené houby poté zalijte kuřecím vývarem s kukuřičným škrobem a za stálého míchání vařte 1–2 minuty na středním plameni.
  • 5
    Následně do pánve nalijte smetanu na vaření, vše promíchejte, do pánve vraťte opečené masové kuličky, pánev přiklopte pokličkou a vařte dalších 8–10 minut na mírném až středním plameni. V průběhu vaření směs občas promíchejte, aby se omáčka nepřipálila na spodek pánve.
  • 6
    Směs nakonec stáhněte z plamene, dochuťte solí a pepřem, přidejte nakrájenou petrželovou nať, promíchejte a ihned podávejte.
Tip
Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY KULIČKY

SUROVINY NA OMÁČKU