Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 červené papriky (cca 600 g)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvých bazalkových listů (cca 5 g)
- 1 lžička kvasného lihového octa (8%)
- 1 lžička citronové šťávy
- Sůl
- Pepř
- 240 g bílých fazolí z plechovky (scezených)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve dejte předehřívat troubu na 250 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
- 2Papriky očistěte, zbavte semínek a nakrájejte na čtvrtiny. Poté je vyskládejte na plech slupkou nahoru, zakápněte olivovým olejem a pečte 15–20 minut při 245–250 °C, dokud nezačnou chytat černou barvu. Po vytažení je uzavřete do nádoby (nejlépe do uzavíratelné krabičky) a nechte alespoň 30 minut odležet. Díky tomu půjde slupka lehce sundat.
- 3Mezitím oloupejte česnek.
- 4Zchladlé papriky zbavte slupky a dejte do mixéru. Do mixéru k nim přidejte scezené bílé fazole, bazalku, oloupaný česnek, ocet a citronovou šťávu a vše rozmixujte dohladka. Vzniklou pomazánku dochuťte solí a pepřem a podávejte.
- 5Hotovou pomazánku skladujte v uzavíratelné nádobě v lednici, kde vydrží 3–4 dny.
Tip
Podávejte na chlebu a každou porci ozdobte čerstvou bazalkou, najemno nakrájenou čerstvou chilli papričkou, jarní cibulkou a čerstvě namletým pepřem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová