Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 3 červené papriky (cca 600 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvých bazalkových listů (cca 5 g)
  • 1 lžička kvasného lihového octa (8%)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Sůl
  • Pepř
  • 240 g bílých fazolí z plechovky (scezených)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve dejte předehřívat troubu na 250 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  • 2
    Papriky očistěte, zbavte semínek a nakrájejte na čtvrtiny. Poté je vyskládejte na plech slupkou nahoru, zakápněte olivovým olejem a pečte 15–20 minut při 245–250 °C, dokud nezačnou chytat černou barvu. Po vytažení je uzavřete do nádoby (nejlépe do uzavíratelné krabičky) a nechte alespoň 30 minut odležet. Díky tomu půjde slupka lehce sundat.
  • 3
    Mezitím oloupejte česnek.
  • 4
    Zchladlé papriky zbavte slupky a dejte do mixéru. Do mixéru k nim přidejte scezené bílé fazole, bazalku, oloupaný česnek, ocet a citronovou šťávu a vše rozmixujte dohladka. Vzniklou pomazánku dochuťte solí a pepřem a podávejte.
  • 5
    Hotovou pomazánku skladujte v uzavíratelné nádobě v lednici, kde vydrží 3–4 dny.
Tip
Podávejte na chlebu a každou porci ozdobte čerstvou bazalkou, najemno nakrájenou čerstvou chilli papričkou, jarní cibulkou a čerstvě namletým pepřem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY